家常綠活

林麗珊的創意無添加生活

【家居】綠色媽媽賣日曆 綠活日誌2015

發表留言

綠色媽媽林麗珊,我老友,一向鬼主意多,做過有機豆腐、搞過共同購買,今年又出日曆。2012年就開始出日曆了,今年拍住長春社、設計師劉紹增及自由創作人吳覺怡共同製作,以本土綠色生活為主題。設計很Raw,十足婆仔手撕日曆,又附精美手工剪紙插圖,鄉土味濃。最正係,內容結合綠色生活智慧及實用本地資訊。好似四月份,日曆標明宜觀螢,仲介紹埋去邊度睇。又支持本地漁農業,介紹鯪魚、鯇魚、烏頭等家魚,細路仔當課外書睇亦得。日曆內有QR Code,手機一嘟連結網上地圖或資訊,帶你展開綠色尋寶之旅,有用又好玩。最離譜係,日曆再造紙及大豆油墨印刷,完全環保到底,冇嘢講了。

售價:$120
查詢電話:2728 6781(長春社)

譚偉健
飲食記者,天生為食,愛講爛gag。愛吃唔愛做,但唔做冇錢吃,惟有邊做邊吃。

來源: http://hk.apple.appledaily.com/realtime/supplement/20141113/53125616

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s