家常綠活

林麗珊的創意無添加生活

柬蒲寨特飲 Cambodian Farmer

發表留言

14695539_1180700128680727_5760332038584464341_n.jpg14650230_1180700158680724_1602349190413775311_n.jpg

剛從柬蒲寨吳哥窟回來,到過一間頗出名的酒店FCC晚餐,叫了一柸曾獲奬的cocktail 叫 Cambodian Farmer,回來製作改良版。

除咗青檸汁,我還把檸檬葉🍃磨粹,用咗檸檬酒同對腸胃好嘅果寡糖!正!👍🏻

🍃檸檬葉唔駛買,在家種番棵檸檬就隨時有有機的啦!自己種的有機檸檬🍋,食完隻檸檬個皮千祈唔好掉,我通常批出嚟做muffin或煲雜菜湯,亦可冲飲品用。
如果用個皮做酵素,加埋靚黃糖的話,係有機酵素嚟,可以用嚟飲添!

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s